FW: Error when setting OpenSips with Radius

classic Classic list List threaded Threaded
9 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

FW: Error when setting OpenSips with Radius

Tung Tran

Hello,

 

Just wanna recall if someone can help me out.

 

Thanks

T.T

 

From: Tung Tran [mailto:[hidden email]]
Sent: Tuesday, July 27, 2010 9:33 AM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Error when setting OpenSips with Radius

 

Hi all

 

I am building the Opensips 1.6.2 to run with external Billing via Radius (using radiusclient-ng), but I get this error when trying to register. No radius message is sent to Radius server yet

 

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: rc_avpair_new: unknown attribute 0

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: ERROR:aaa_radius:rad_avp_add: failure

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: ERROR:auth_aaa:aaa_authorize_sterman: unable to add User-Name attribute

 

Here is my opensips.cfg

 

loadmodule "auth.so"

loadmodule "auth_db.so"

loadmodule "aaa_radius.so"

loadmodule "auth_aaa.so"

 

modparam("auth_aaa", "aaa_url", "radius:/usr/local/etc/radiusclient-ng/radiusclient.conf")

 

..

      if(!aaa_www_authorize(""))

       {

               xlog("L_INFO", "*-*-* False in Radius_www_authorize , challenging M=$rm RURI=$ru F=$fu T=$tu IP=$si ID=$ci .. \n");

               www_challenge("", "1");

               exit;

       }

 

I am very appreciated if someone can point me a hint where is the problem

Thanks in advance

 

 


_______________________________________________
Users mailing list
[hidden email]
http://lists.opensips.org/cgi-bin/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: FW: Error when setting OpenSips with Radius

Denis

Try to add “Sets” param. with User-Name attribute for acc_radius module in your opensips.cfg

For example,

modparam("aaa_radius","sets","set1 = (User-Name=$var(usr))”)

 

where $var(usr) is some PV of your callerid

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Tung Tran
Sent: Tuesday, July 27, 2010 4:55 PM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: [OpenSIPS-Users] FW: Error when setting OpenSips with Radius

 

Hello,

 

Just wanna recall if someone can help me out.

 

Thanks

T.T

 

From: Tung Tran [mailto:[hidden email]]
Sent: Tuesday, July 27, 2010 9:33 AM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Error when setting OpenSips with Radius

 

Hi all

 

I am building the Opensips 1.6.2 to run with external Billing via Radius (using radiusclient-ng), but I get this error when trying to register. No radius message is sent to Radius server yet

 

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: rc_avpair_new: unknown attribute 0

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: ERROR:aaa_radius:rad_avp_add: failure

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: ERROR:auth_aaa:aaa_authorize_sterman: unable to add User-Name attribute

 

Here is my opensips.cfg

 

loadmodule "auth.so"

loadmodule "auth_db.so"

loadmodule "aaa_radius.so"

loadmodule "auth_aaa.so"

 

modparam("auth_aaa", "aaa_url", "radius:/usr/local/etc/radiusclient-ng/radiusclient.conf")

 

..

      if(!aaa_www_authorize(""))

       {

               xlog("L_INFO", "*-*-* False in Radius_www_authorize , challenging M=$rm RURI=$ru F=$fu T=$tu IP=$si ID=$ci .. \n");

               www_challenge("", "1");

               exit;

       }

 

I am very appreciated if someone can point me a hint where is the problem

Thanks in advance

 

 


_______________________________________________
Users mailing list
[hidden email]
http://lists.opensips.org/cgi-bin/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: FW: Error when setting OpenSips with Radius

Tung Tran

Hello

 

Thanks for your reponse

I still have a question for you that do I need to set the whole set like this:

 

User-Name = "[hidden email]"

Calling-Station-Id = "100@ x.x.x.x "

Called-Station-Id = "sip: x.x.x.x"

Digest-User-Name = "100"

Digest-Realm = " x.x.x.x "

Digest-Nonce = "4c4f0b702b314d48a3fcc1aa986ee74362ddff63"

Digest-Uri = "sip: x.x.x.x "

Digest-Method = "REGISTER"

Digest-Response = "ab287b28ee499cc733c27a0c198e066c"

Service-Type = Sip-Session

Sip-Uri-User = "100"

cisco-avpair = "call-id=554f9e2e09304b13"

NAS-Port = 5060

NAS-IP-Address x.x.x.x

 

Or just an User-Name attribute in aaa_radius module?

 

Above Radius message is what I am doing with Openser 1.2, but I don’t know how to do the same with Opensips 1.6.2 version.

There is quite changes between 02 versions.

 

Thanks

T.T

 

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Denis Putyato
Sent: Tuesday, July 27, 2010 8:11 PM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Re: [OpenSIPS-Users] FW: Error when setting OpenSips with Radius

 

Try to add “Sets” param. with User-Name attribute for acc_radius module in your opensips.cfg

For example,

modparam("aaa_radius","sets","set1 = (User-Name=$var(usr))”)

 

where $var(usr) is some PV of your callerid

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Tung Tran
Sent: Tuesday, July 27, 2010 4:55 PM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: [OpenSIPS-Users] FW: Error when setting OpenSips with Radius

 

Hello,

 

Just wanna recall if someone can help me out.

 

Thanks

T.T

 

From: Tung Tran [mailto:[hidden email]]
Sent: Tuesday, July 27, 2010 9:33 AM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Error when setting OpenSips with Radius

 

Hi all

 

I am building the Opensips 1.6.2 to run with external Billing via Radius (using radiusclient-ng), but I get this error when trying to register. No radius message is sent to Radius server yet

 

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: rc_avpair_new: unknown attribute 0

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: ERROR:aaa_radius:rad_avp_add: failure

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: ERROR:auth_aaa:aaa_authorize_sterman: unable to add User-Name attribute

 

Here is my opensips.cfg

 

loadmodule "auth.so"

loadmodule "auth_db.so"

loadmodule "aaa_radius.so"

loadmodule "auth_aaa.so"

 

modparam("auth_aaa", "aaa_url", "radius:/usr/local/etc/radiusclient-ng/radiusclient.conf")

 

..

      if(!aaa_www_authorize(""))

       {

               xlog("L_INFO", "*-*-* False in Radius_www_authorize , challenging M=$rm RURI=$ru F=$fu T=$tu IP=$si ID=$ci .. \n");

               www_challenge("", "1");

               exit;

       }

 

I am very appreciated if someone can point me a hint where is the problem

Thanks in advance

 

 


_______________________________________________
Users mailing list
[hidden email]
http://lists.opensips.org/cgi-bin/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: FW: Error when setting OpenSips with Radius

Denis

Try just User-Name attribute in aaa_radius

 

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Tung Tran
Sent: Tuesday, July 27, 2010 8:58 PM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Re: [OpenSIPS-Users] FW: Error when setting OpenSips with Radius

 

Hello

 

Thanks for your reponse

I still have a question for you that do I need to set the whole set like this:

 

User-Name = "[hidden email]"

Calling-Station-Id = "100@ x.x.x.x "

Called-Station-Id = "sip: x.x.x.x"

Digest-User-Name = "100"

Digest-Realm = " x.x.x.x "

Digest-Nonce = "4c4f0b702b314d48a3fcc1aa986ee74362ddff63"

Digest-Uri = "sip: x.x.x.x "

Digest-Method = "REGISTER"

Digest-Response = "ab287b28ee499cc733c27a0c198e066c"

Service-Type = Sip-Session

Sip-Uri-User = "100"

cisco-avpair = "call-id=554f9e2e09304b13"

NAS-Port = 5060

NAS-IP-Address x.x.x.x

 

Or just an User-Name attribute in aaa_radius module?

 

Above Radius message is what I am doing with Openser 1.2, but I don’t know how to do the same with Opensips 1.6.2 version.

There is quite changes between 02 versions.

 

Thanks

T.T

 

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Denis Putyato
Sent: Tuesday, July 27, 2010 8:11 PM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Re: [OpenSIPS-Users] FW: Error when setting OpenSips with Radius

 

Try to add “Sets” param. with User-Name attribute for acc_radius module in your opensips.cfg

For example,

modparam("aaa_radius","sets","set1 = (User-Name=$var(usr))”)

 

where $var(usr) is some PV of your callerid

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Tung Tran
Sent: Tuesday, July 27, 2010 4:55 PM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: [OpenSIPS-Users] FW: Error when setting OpenSips with Radius

 

Hello,

 

Just wanna recall if someone can help me out.

 

Thanks

T.T

 

From: Tung Tran [mailto:[hidden email]]
Sent: Tuesday, July 27, 2010 9:33 AM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Error when setting OpenSips with Radius

 

Hi all

 

I am building the Opensips 1.6.2 to run with external Billing via Radius (using radiusclient-ng), but I get this error when trying to register. No radius message is sent to Radius server yet

 

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: rc_avpair_new: unknown attribute 0

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: ERROR:aaa_radius:rad_avp_add: failure

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: ERROR:auth_aaa:aaa_authorize_sterman: unable to add User-Name attribute

 

Here is my opensips.cfg

 

loadmodule "auth.so"

loadmodule "auth_db.so"

loadmodule "aaa_radius.so"

loadmodule "auth_aaa.so"

 

modparam("auth_aaa", "aaa_url", "radius:/usr/local/etc/radiusclient-ng/radiusclient.conf")

 

..

      if(!aaa_www_authorize(""))

       {

               xlog("L_INFO", "*-*-* False in Radius_www_authorize , challenging M=$rm RURI=$ru F=$fu T=$tu IP=$si ID=$ci .. \n");

               www_challenge("", "1");

               exit;

       }

 

I am very appreciated if someone can point me a hint where is the problem

Thanks in advance

 

 


_______________________________________________
Users mailing list
[hidden email]
http://lists.opensips.org/cgi-bin/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: FW: Error when setting OpenSips with Radius

Tung Tran

Its works, Thanks so much

 

 

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Denis Putyato
Sent: Wednesday, July 28, 2010 1:06 PM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Re: [OpenSIPS-Users] FW: Error when setting OpenSips with Radius

 

Try just User-Name attribute in aaa_radius

 

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Tung Tran
Sent: Tuesday, July 27, 2010 8:58 PM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Re: [OpenSIPS-Users] FW: Error when setting OpenSips with Radius

 

Hello

 

Thanks for your reponse

I still have a question for you that do I need to set the whole set like this:

 

User-Name = "[hidden email]"

Calling-Station-Id = "100@ x.x.x.x "

Called-Station-Id = "sip: x.x.x.x"

Digest-User-Name = "100"

Digest-Realm = " x.x.x.x "

Digest-Nonce = "4c4f0b702b314d48a3fcc1aa986ee74362ddff63"

Digest-Uri = "sip: x.x.x.x "

Digest-Method = "REGISTER"

Digest-Response = "ab287b28ee499cc733c27a0c198e066c"

Service-Type = Sip-Session

Sip-Uri-User = "100"

cisco-avpair = "call-id=554f9e2e09304b13"

NAS-Port = 5060

NAS-IP-Address x.x.x.x

 

Or just an User-Name attribute in aaa_radius module?

 

Above Radius message is what I am doing with Openser 1.2, but I don’t know how to do the same with Opensips 1.6.2 version.

There is quite changes between 02 versions.

 

Thanks

T.T

 

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Denis Putyato
Sent: Tuesday, July 27, 2010 8:11 PM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Re: [OpenSIPS-Users] FW: Error when setting OpenSips with Radius

 

Try to add “Sets” param. with User-Name attribute for acc_radius module in your opensips.cfg

For example,

modparam("aaa_radius","sets","set1 = (User-Name=$var(usr))”)

 

where $var(usr) is some PV of your callerid

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Tung Tran
Sent: Tuesday, July 27, 2010 4:55 PM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: [OpenSIPS-Users] FW: Error when setting OpenSips with Radius

 

Hello,

 

Just wanna recall if someone can help me out.

 

Thanks

T.T

 

From: Tung Tran [mailto:[hidden email]]
Sent: Tuesday, July 27, 2010 9:33 AM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Error when setting OpenSips with Radius

 

Hi all

 

I am building the Opensips 1.6.2 to run with external Billing via Radius (using radiusclient-ng), but I get this error when trying to register. No radius message is sent to Radius server yet

 

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: rc_avpair_new: unknown attribute 0

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: ERROR:aaa_radius:rad_avp_add: failure

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: ERROR:auth_aaa:aaa_authorize_sterman: unable to add User-Name attribute

 

Here is my opensips.cfg

 

loadmodule "auth.so"

loadmodule "auth_db.so"

loadmodule "aaa_radius.so"

loadmodule "auth_aaa.so"

 

modparam("auth_aaa", "aaa_url", "radius:/usr/local/etc/radiusclient-ng/radiusclient.conf")

 

..

      if(!aaa_www_authorize(""))

       {

               xlog("L_INFO", "*-*-* False in Radius_www_authorize , challenging M=$rm RURI=$ru F=$fu T=$tu IP=$si ID=$ci .. \n");

               www_challenge("", "1");

               exit;

       }

 

I am very appreciated if someone can point me a hint where is the problem

Thanks in advance

 

 


_______________________________________________
Users mailing list
[hidden email]
http://lists.opensips.org/cgi-bin/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: FW: Error when setting OpenSips with Radius

Tung Tran
In reply to this post by Denis

Just another question, do you know how can I insert the “Calling-station-id” and “Called-Station-id” in authorize message for INVITE?

Like this ( what I am doing with openser right now)

 

User-Name = "[hidden email]"

Calling-Station-Id = "6528822724@ x.x.x.x "

Called-Station-Id = "sip:0018323822177@ x.x.x.x "

Digest-User-Name = "6528822724"

Digest-Realm = " x.x.x.x "

Digest-Nonce = "4a6763dbd5352b1bf9b8f0873f7bcf781068e516"

Digest-Uri = "sip:0018323822177@ x.x.x.x"

Digest-Method = "INVITE"

Digest-Response = "0bb87b4cc20f3892c4d743a35cd1fb01"

Service-Type = Sip-Session

Sip-Uri-User = "6528822724"

cisco-avpair = "call-id=b3b259f5-f6fe-1810-86e0-001a803f2bda@192.168.1.2"

NAS-Port = 5060

NAS-IP-Address = 10.84.0.21

 

Thanks again.

 

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Denis Putyato
Sent: Wednesday, July 28, 2010 1:06 PM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Re: [OpenSIPS-Users] FW: Error when setting OpenSips with Radius

 

Try just User-Name attribute in aaa_radius

 

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Tung Tran
Sent: Tuesday, July 27, 2010 8:58 PM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Re: [OpenSIPS-Users] FW: Error when setting OpenSips with Radius

 

Hello

 

Thanks for your reponse

I still have a question for you that do I need to set the whole set like this:

 

User-Name = "[hidden email]"

Calling-Station-Id = "100@ x.x.x.x "

Called-Station-Id = "sip: x.x.x.x"

Digest-User-Name = "100"

Digest-Realm = " x.x.x.x "

Digest-Nonce = "4c4f0b702b314d48a3fcc1aa986ee74362ddff63"

Digest-Uri = "sip: x.x.x.x "

Digest-Method = "REGISTER"

Digest-Response = "ab287b28ee499cc733c27a0c198e066c"

Service-Type = Sip-Session

Sip-Uri-User = "100"

cisco-avpair = "call-id=554f9e2e09304b13"

NAS-Port = 5060

NAS-IP-Address x.x.x.x

 

Or just an User-Name attribute in aaa_radius module?

 

Above Radius message is what I am doing with Openser 1.2, but I don’t know how to do the same with Opensips 1.6.2 version.

There is quite changes between 02 versions.

 

Thanks

T.T

 

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Denis Putyato
Sent: Tuesday, July 27, 2010 8:11 PM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Re: [OpenSIPS-Users] FW: Error when setting OpenSips with Radius

 

Try to add “Sets” param. with User-Name attribute for acc_radius module in your opensips.cfg

For example,

modparam("aaa_radius","sets","set1 = (User-Name=$var(usr))”)

 

where $var(usr) is some PV of your callerid

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Tung Tran
Sent: Tuesday, July 27, 2010 4:55 PM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: [OpenSIPS-Users] FW: Error when setting OpenSips with Radius

 

Hello,

 

Just wanna recall if someone can help me out.

 

Thanks

T.T

 

From: Tung Tran [mailto:[hidden email]]
Sent: Tuesday, July 27, 2010 9:33 AM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Error when setting OpenSips with Radius

 

Hi all

 

I am building the Opensips 1.6.2 to run with external Billing via Radius (using radiusclient-ng), but I get this error when trying to register. No radius message is sent to Radius server yet

 

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: rc_avpair_new: unknown attribute 0

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: ERROR:aaa_radius:rad_avp_add: failure

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: ERROR:auth_aaa:aaa_authorize_sterman: unable to add User-Name attribute

 

Here is my opensips.cfg

 

loadmodule "auth.so"

loadmodule "auth_db.so"

loadmodule "aaa_radius.so"

loadmodule "auth_aaa.so"

 

modparam("auth_aaa", "aaa_url", "radius:/usr/local/etc/radiusclient-ng/radiusclient.conf")

 

..

      if(!aaa_www_authorize(""))

       {

               xlog("L_INFO", "*-*-* False in Radius_www_authorize , challenging M=$rm RURI=$ru F=$fu T=$tu IP=$si ID=$ci .. \n");

               www_challenge("", "1");

               exit;

       }

 

I am very appreciated if someone can point me a hint where is the problem

Thanks in advance

 

 


_______________________________________________
Users mailing list
[hidden email]
http://lists.opensips.org/cgi-bin/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: FW: Error when setting OpenSips with Radius

Denis

Try add these attributs in aaa_radius

 

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Tung Tran
Sent: Wednesday, July 28, 2010 10:52 AM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Re: [OpenSIPS-Users] FW: Error when setting OpenSips with Radius

 

Just another question, do you know how can I insert the “Calling-station-id” and “Called-Station-id” in authorize message for INVITE?

Like this ( what I am doing with openser right now)

 

User-Name = "[hidden email]"

Calling-Station-Id = "6528822724@ x.x.x.x "

Called-Station-Id = "sip:0018323822177@ x.x.x.x "

Digest-User-Name = "6528822724"

Digest-Realm = " x.x.x.x "

Digest-Nonce = "4a6763dbd5352b1bf9b8f0873f7bcf781068e516"

Digest-Uri = "sip:0018323822177@ x.x.x.x"

Digest-Method = "INVITE"

Digest-Response = "0bb87b4cc20f3892c4d743a35cd1fb01"

Service-Type = Sip-Session

Sip-Uri-User = "6528822724"

cisco-avpair = "call-id=b3b259f5-f6fe-1810-86e0-001a803f2bda@192.168.1.2"

NAS-Port = 5060

NAS-IP-Address = 10.84.0.21

 

Thanks again.

 

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Denis Putyato
Sent: Wednesday, July 28, 2010 1:06 PM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Re: [OpenSIPS-Users] FW: Error when setting OpenSips with Radius

 

Try just User-Name attribute in aaa_radius

 

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Tung Tran
Sent: Tuesday, July 27, 2010 8:58 PM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Re: [OpenSIPS-Users] FW: Error when setting OpenSips with Radius

 

Hello

 

Thanks for your reponse

I still have a question for you that do I need to set the whole set like this:

 

User-Name = "[hidden email]"

Calling-Station-Id = "100@ x.x.x.x "

Called-Station-Id = "sip: x.x.x.x"

Digest-User-Name = "100"

Digest-Realm = " x.x.x.x "

Digest-Nonce = "4c4f0b702b314d48a3fcc1aa986ee74362ddff63"

Digest-Uri = "sip: x.x.x.x "

Digest-Method = "REGISTER"

Digest-Response = "ab287b28ee499cc733c27a0c198e066c"

Service-Type = Sip-Session

Sip-Uri-User = "100"

cisco-avpair = "call-id=554f9e2e09304b13"

NAS-Port = 5060

NAS-IP-Address x.x.x.x

 

Or just an User-Name attribute in aaa_radius module?

 

Above Radius message is what I am doing with Openser 1.2, but I don’t know how to do the same with Opensips 1.6.2 version.

There is quite changes between 02 versions.

 

Thanks

T.T

 

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Denis Putyato
Sent: Tuesday, July 27, 2010 8:11 PM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Re: [OpenSIPS-Users] FW: Error when setting OpenSips with Radius

 

Try to add “Sets” param. with User-Name attribute for acc_radius module in your opensips.cfg

For example,

modparam("aaa_radius","sets","set1 = (User-Name=$var(usr))”)

 

where $var(usr) is some PV of your callerid

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Tung Tran
Sent: Tuesday, July 27, 2010 4:55 PM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: [OpenSIPS-Users] FW: Error when setting OpenSips with Radius

 

Hello,

 

Just wanna recall if someone can help me out.

 

Thanks

T.T

 

From: Tung Tran [mailto:[hidden email]]
Sent: Tuesday, July 27, 2010 9:33 AM
To: 'OpenSIPS users mailling list'
Subject: Error when setting OpenSips with Radius

 

Hi all

 

I am building the Opensips 1.6.2 to run with external Billing via Radius (using radiusclient-ng), but I get this error when trying to register. No radius message is sent to Radius server yet

 

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: rc_avpair_new: unknown attribute 0

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: ERROR:aaa_radius:rad_avp_add: failure

Jul 27 08:12:03 SVR60 /usr/local/sbin/opensips[19907]: ERROR:auth_aaa:aaa_authorize_sterman: unable to add User-Name attribute

 

Here is my opensips.cfg

 

loadmodule "auth.so"

loadmodule "auth_db.so"

loadmodule "aaa_radius.so"

loadmodule "auth_aaa.so"

 

modparam("auth_aaa", "aaa_url", "radius:/usr/local/etc/radiusclient-ng/radiusclient.conf")

 

..

      if(!aaa_www_authorize(""))

       {

               xlog("L_INFO", "*-*-* False in Radius_www_authorize , challenging M=$rm RURI=$ru F=$fu T=$tu IP=$si ID=$ci .. \n");

               www_challenge("", "1");

               exit;

       }

 

I am very appreciated if someone can point me a hint where is the problem

Thanks in advance

 

 


_______________________________________________
Users mailing list
[hidden email]
http://lists.opensips.org/cgi-bin/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: FW: Error when setting OpenSips with Radius

k1028
In reply to this post by Tung Tran
Check the radiusclient.conf to make sure that your dictionary is mapped to the right path. It be a good idea to check your radius log as well.
leo
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: FW: Error when setting OpenSips with Radius

leo
In reply to this post by Tung Tran
Hello Tung:

Could you describe how you've fixed it? It could be useful for other users. Thanks.