OpenSIPS devel not starting

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

OpenSIPS devel not starting

SamyGo
Hi,
I just installed the head version from git.

version: opensips 2.4.0-dev (x86_64/linux)
flags: STATS: On, SHM_EXTRA_STATS, EXTRA_DEBUG, DISABLE_NAGLE, USE_MCAST, SHM_MMAP, PKG_MALLOC, QM_MALLOC, DBG_MALLOC, FAST_LOCK-ADAPTIVE_WAIT
ADAPTIVE_WAIT_LOOPS=1024, MAX_RECV_BUFFER_SIZE 262144, MAX_LISTEN 16, MAX_URI_SIZE 1024, BUF_SIZE 65535
poll method support: poll, epoll_lt, epoll_et, sigio_rt, select.
git revision: d1a4419
main.c compiled on 19:53:20 Nov 28 2017 with gcc 4.8

It was compiled with EXTRA_DEBUG and DBG_TCPCON flags;
While starting opensips with the residential vanilla script it gives following error:

Nov 28 20:05:52 [30899] ERROR:core:tcp_init: oom con hist
Nov 28 20:05:52 [30899] CRITICAL:core:main: could not initialize tcp
Nov 28 20:05:52 [30899] INFO:core:cleanup: cleanup
Nov 28 20:05:52 [30899] DBG:core:shm_mem_destroy: destroying the shared memory lock
Nov 28 20:05:52 [30899] NOTICE:core:main: Exiting....
 already running                                                                           

Even if I remove the proto_tcp, and tcp related things from config file this still gives error and doesn't start.

However, if I remove the compile flags then it works fine. Any reason why?

Regards,
Sammy

_______________________________________________
Devel mailing list
[hidden email]
http://lists.opensips.org/cgi-bin/mailman/listinfo/devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: OpenSIPS devel not starting

Razvan Crainea-3
Hi, Sammy!

It is clear from the logs you have sent that it is running out of memory - how much shared memory are you using?
When disabling the TCP, what error is it triggering?

Best regards,
Răzvan Crainea
OpenSIPS Developer
www.opensips-solutions.com
On 11/29/2017 06:58 PM, SamyGo wrote:
Hi,
I just installed the head version from git.

version: opensips 2.4.0-dev (x86_64/linux)
flags: STATS: On, SHM_EXTRA_STATS, EXTRA_DEBUG, DISABLE_NAGLE, USE_MCAST, SHM_MMAP, PKG_MALLOC, QM_MALLOC, DBG_MALLOC, FAST_LOCK-ADAPTIVE_WAIT
ADAPTIVE_WAIT_LOOPS=1024, MAX_RECV_BUFFER_SIZE 262144, MAX_LISTEN 16, MAX_URI_SIZE 1024, BUF_SIZE 65535
poll method support: poll, epoll_lt, epoll_et, sigio_rt, select.
git revision: d1a4419
main.c compiled on 19:53:20 Nov 28 2017 with gcc 4.8

It was compiled with EXTRA_DEBUG and DBG_TCPCON flags;
While starting opensips with the residential vanilla script it gives following error:

Nov 28 20:05:52 [30899] ERROR:core:tcp_init: oom con hist
Nov 28 20:05:52 [30899] CRITICAL:core:main: could not initialize tcp
Nov 28 20:05:52 [30899] <a class="moz-txt-link-freetext" href="INFO:core:cleanup">INFO:core:cleanup: cleanup
Nov 28 20:05:52 [30899] DBG:core:shm_mem_destroy: destroying the shared memory lock
Nov 28 20:05:52 [30899] NOTICE:core:main: Exiting....
 already running                                                                           

Even if I remove the proto_tcp, and tcp related things from config file this still gives error and doesn't start.

However, if I remove the compile flags then it works fine. Any reason why?

Regards,
Sammy


_______________________________________________
Devel mailing list
[hidden email]
http://lists.opensips.org/cgi-bin/mailman/listinfo/devel


_______________________________________________
Devel mailing list
[hidden email]
http://lists.opensips.org/cgi-bin/mailman/listinfo/devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: OpenSIPS devel not starting

Liviu Chircu
In reply to this post by SamyGo

Hi, Samy!

The problem is that you forgot to also define DBG_STRUCT_HIST, which resulted in a broken binary - I did not cover this compilation corner-case when I pushed the feature.

Just pushed a fix [1] for this on master. Defining DBG_TCPCON without DBG_STRUCT_HIST should have no impact on the resulting binary. You will, however, get some nice warnings all over your screen if you try this again :)

Thanks for the report!

Cheers,

[1]: https://github.com/OpenSIPS/opensips/commit/ec04149f2b9b09

Liviu Chircu
OpenSIPS Developer
http://www.opensips-solutions.com
On 29.11.2017 18:58, SamyGo wrote:
Hi,
I just installed the head version from git.

version: opensips 2.4.0-dev (x86_64/linux)
flags: STATS: On, SHM_EXTRA_STATS, EXTRA_DEBUG, DISABLE_NAGLE, USE_MCAST, SHM_MMAP, PKG_MALLOC, QM_MALLOC, DBG_MALLOC, FAST_LOCK-ADAPTIVE_WAIT
ADAPTIVE_WAIT_LOOPS=1024, MAX_RECV_BUFFER_SIZE 262144, MAX_LISTEN 16, MAX_URI_SIZE 1024, BUF_SIZE 65535
poll method support: poll, epoll_lt, epoll_et, sigio_rt, select.
git revision: d1a4419
main.c compiled on 19:53:20 Nov 28 2017 with gcc 4.8

It was compiled with EXTRA_DEBUG and DBG_TCPCON flags;
While starting opensips with the residential vanilla script it gives following error:

Nov 28 20:05:52 [30899] ERROR:core:tcp_init: oom con hist
Nov 28 20:05:52 [30899] CRITICAL:core:main: could not initialize tcp
Nov 28 20:05:52 [30899] <a class="moz-txt-link-freetext" href="INFO:core:cleanup">INFO:core:cleanup: cleanup
Nov 28 20:05:52 [30899] DBG:core:shm_mem_destroy: destroying the shared memory lock
Nov 28 20:05:52 [30899] NOTICE:core:main: Exiting....
 already running                                                                           

Even if I remove the proto_tcp, and tcp related things from config file this still gives error and doesn't start.

However, if I remove the compile flags then it works fine. Any reason why?

Regards,
Sammy


_______________________________________________
Devel mailing list
[hidden email]
http://lists.opensips.org/cgi-bin/mailman/listinfo/devel


_______________________________________________
Devel mailing list
[hidden email]
http://lists.opensips.org/cgi-bin/mailman/listinfo/devel