getting started problems

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

getting started problems

Christian Cambier

Hi.

I'm having problems getting started.

I followed the instructions as explained in the webinar  "2012 05 17 18 02 OpenSIPS Kick Start"
http://www.youtube.com/watch?v=kwiqFMTrzok

up to the point I execute
                /etc/init.d/opensips start

after which my system displays
            Starting opensips: opensipsListening on

                        udp: 10.0.2.15 [10.0.2.15]:5060
                       tcp: 10.0.2.15 [10.0.2.15]:5060
            Aliases:
                        already running.

(the udp and tcp settings are according a setting in the configuration file)
So, all seems well until I
            ps aux | grep opensips

at which I don't see any process running (apart from the grep-command itself).

And when I execute
            /etc/init.d/rsyslog restart

I get following output
            "Stopping enhanced syslogd: rsyslogd.

            "Starting enhanced syslogd: rsyslogd."

so all seems well albeit that there is no logfile /var/log/opensips.log that is being logged to


Can anybody help me please?

thank you
Chris


_______________________________________________
Users mailing list
[hidden email]
http://lists.opensips.org/cgi-bin/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: getting started problems

Brett Nemeroff
Chris, check your messages log for errors. Also you can setup a local0 route for syslog messages, that would help. Be sure to set it up as async (start the file path with a - sign) this is *very* important

-Brett

On Oct 29, 2012, at 8:57 AM, Christian Cambier <[hidden email]> wrote:

Hi.

I'm having problems getting started.

I followed the instructions as explained in the webinar  "2012 05 17 18 02 OpenSIPS Kick Start"
http://www.youtube.com/watch?v=kwiqFMTrzok

up to the point I execute
                /etc/init.d/opensips start

after which my system displays
            Starting opensips: opensipsListening on

                        udp: 10.0.2.15 [10.0.2.15]:5060
                       tcp: 10.0.2.15 [10.0.2.15]:5060
            Aliases:
                        already running.

(the udp and tcp settings are according a setting in the configuration file)
So, all seems well until I
            ps aux | grep opensips

at which I don't see any process running (apart from the grep-command itself).

And when I execute
            /etc/init.d/rsyslog restart

I get following output
            "Stopping enhanced syslogd: rsyslogd.

            "Starting enhanced syslogd: rsyslogd."

so all seems well albeit that there is no logfile /var/log/opensips.log that is being logged to


Can anybody help me please?

thank you
Chris

_______________________________________________
Users mailing list
[hidden email]
http://lists.opensips.org/cgi-bin/mailman/listinfo/users

_______________________________________________
Users mailing list
[hidden email]
http://lists.opensips.org/cgi-bin/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: getting started problems

Max Mühlbronner
In reply to this post by Christian Cambier
Hi,


debug=3

log_stderror=yes
fork=no


This will write the messages straight to your console, so you can easily spot any errors, fix & restart until everything is fine. :)


Best Regards

Max M.

On 10/29/2012 02:56 PM, Christian Cambier wrote:

Hi.

I'm having problems getting started.

I followed the instructions as explained in the webinar  "2012 05 17 18 02 OpenSIPS Kick Start"
http://www.youtube.com/watch?v=kwiqFMTrzok

up to the point I execute
                /etc/init.d/opensips start

after which my system displays
            Starting opensips: opensipsListening on

                        udp: 10.0.2.15 [10.0.2.15]:5060
                       tcp: 10.0.2.15 [10.0.2.15]:5060
            Aliases:
                        already running.

(the udp and tcp settings are according a setting in the configuration file)
So, all seems well until I
            ps aux | grep opensips

at which I don't see any process running (apart from the grep-command itself).

And when I execute
            /etc/init.d/rsyslog restart

I get following output
            "Stopping enhanced syslogd: rsyslogd.

            "Starting enhanced syslogd: rsyslogd."

so all seems well albeit that there is no logfile /var/log/opensips.log that is being logged to


Can anybody help me please?

thank you
Chris



_______________________________________________
Users mailing list
[hidden email]
http://lists.opensips.org/cgi-bin/mailman/listinfo/users


_______________________________________________
Users mailing list
[hidden email]
http://lists.opensips.org/cgi-bin/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: getting started problems

Christian Cambier
In reply to this post by Brett Nemeroff

Ok, I managed to visualise an error
   cat syslog|more| grep opensips
   --> "Oct 29 13:53:51 debian rsyslogd: the last error occured in /etc/rsyslog.conf, line 117:"local.*                             -/var/log/opensips.log"

and indedd, in /etc/rsyslog.conf I specify on the last line (as explained in the video)
local.*                 -/var/log/opensips.log

I restart: /etc/init.d/rsyslog restart
and that logs above error but what does it mean, what to do next?

kind regards
Chris

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Brett Nemeroff
Sent: maandag 29 oktober 2012 15:29
To: OpenSIPS users mailling list
Subject: Re: [OpenSIPS-Users] getting started problems

 

Chris, check your messages log for errors. Also you can setup a local0 route for syslog messages, that would help. Be sure to set it up as async (start the file path with a - sign) this is *very* important

-Brett


On Oct 29, 2012, at 8:57 AM, Christian Cambier <[hidden email]> wrote:

Hi.

I'm having problems getting started.

I followed the instructions as explained in the webinar "2012 05 17 18 02 OpenSIPS Kick Start"
http://www.youtube.com/watch?v=kwiqFMTrzok

up to the point I execute
/etc/init.d/opensips start

after which my system displays
Starting opensips: opensipsListening on

udp: 10.0.2.15 [10.0.2.15]:5060
tcp: 10.0.2.15 [10.0.2.15]:5060
Aliases:
already running.

(the udp and tcp settings are according a setting in the configuration file)
So, all seems well until I
ps aux | grep opensips

at which I don't see any process running (apart from the grep-command itself).

And when I execute
/etc/init.d/rsyslog restart

I get following output
"Stopping enhanced syslogd: rsyslogd.

"Starting enhanced syslogd: rsyslogd."

so all seems well albeit that there is no logfile /var/log/opensips.log that is being logged to


Can anybody help me please?

thank you
Chris

_______________________________________________
Users mailing list
[hidden email]
http://lists.opensips.org/cgi-bin/mailman/listinfo/users


_______________________________________________
Users mailing list
[hidden email]
http://lists.opensips.org/cgi-bin/mailman/listinfo/users